Τσιπούρα με σάλτσα ντομάτας

Sea Bream with Tomato Sauce
Τσιπούρα με σάλτσα ντομάτας - Υλικά

Συστατικά

Για το ψάρι

  • μια τσιπούρα 600-800γρ., κομμένη σε φιλέτο, το οποίο χαράσσουμε σε δύο σημεία από την πλευρά του δέρματος
  • ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200γρ. ντομάτες τσέρι, κομμένες στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 20 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 1 ματσάκι βασιλικός, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι κόλιανδρος, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε χαμηλή φωτιά τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ελιές και το σκόρδο, και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
  2. Προσθέτουμε τον βασιλικό, τον κόλιανδρο και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα στο πλάι.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει προσθέτουμε τα φιλέτα τσιπούρας με το δέρμα κάτω. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό.
  4. Τοποθετούμε τα φιλέτα μας πάνω στη σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε ζεστά.