Τσιπούρα με σάλτσα ντομάτας
Συστατικά
Για το ψάρι
- μια τσιπούρα 600-800γρ., κομμένη σε φιλέτο, το οποίο χαράσσουμε σε δύο σημεία από την πλευρά του δέρματος
- ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 200γρ. ντομάτες τσέρι, κομμένες στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 20 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
- 1 ματσάκι βασιλικός, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι κόλιανδρος, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- θαλασσινό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε χαμηλή φωτιά τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ελιές και το σκόρδο, και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τον βασιλικό, τον κόλιανδρο και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα στο πλάι.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει προσθέτουμε τα φιλέτα τσιπούρας με το δέρμα κάτω. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα μας πάνω στη σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε ζεστά.