Σεβίτσε Λαβρακιού με Πράσινη Σαλάτα

Sea Bass Ceviche with Green Salad icons
Σεβίτσε Λαβρακιού σερβιρισμένο σε κουτάλι

Συστατικά

  • 4 φιλέτα λαβράκι, χωρίς δέρμα (80-90γρ. ανά φιλέτο)
  • 300ml χυμός λάιμ
  • 200ml χυμός πορτοκαλιού
  • 200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους (χωρίς σπόρια)
  • 2 κ.σ.  φύλλα κόλιανδρου χονδροκομμένα, και επιπλέον φύλλα για γαρνιτούρα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • ξύσμα ενός λάιμ
  • ξύσμα μισού πορτοκαλιού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • πράσινη σαλάτα (μαρούλι, ρόκα, μαρούλι άισμπεργκ κλπ)

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το λαβράκι σε κύβους περίπου 1 εκατοστού τους οποίους και τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τους χυμούς λάιμ και πορτοκάλι και αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα στο ψυγείο (προσέχουμε ώστε όλα τα κομμάτια να καλύπτονται από την μαρινάρα). 
  2. Μετά τη μία ώρα στραγγίζουμε τους κύβους λαβρακιού και τους τοποθετούμε σε ένα καθαρό μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον κόλιανδρο, το σχοινόπρασο και το ξύσμα λάιμ και πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. 
  4. Σερβίρουμε το σεβίτσε πάνω στην πράσινη σαλάτα μας.