Skip to main content
Συστατικά
- 4 φιλέτα λαβράκι, χωρίς δέρμα (80-90γρ. ανά φιλέτο)
- 300ml χυμός λάιμ
- 200ml χυμός πορτοκαλιού
- 200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους (χωρίς σπόρια)
- 2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου χονδροκομμένα, και επιπλέον φύλλα για γαρνιτούρα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- ξύσμα ενός λάιμ
- ξύσμα μισού πορτοκαλιού
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- πράσινη σαλάτα (μαρούλι, ρόκα, μαρούλι άισμπεργκ κλπ)
Εκτέλεση
- Κόβουμε το λαβράκι σε κύβους περίπου 1 εκατοστού τους οποίους και τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τους χυμούς λάιμ και πορτοκάλι και αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα στο ψυγείο (προσέχουμε ώστε όλα τα κομμάτια να καλύπτονται από την μαρινάρα).
- Μετά τη μία ώρα στραγγίζουμε τους κύβους λαβρακιού και τους τοποθετούμε σε ένα καθαρό μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τον κόλιανδρο, το σχοινόπρασο και το ξύσμα λάιμ και πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το σεβίτσε πάνω στην πράσινη σαλάτα μας.