Skip to main content
Συστατικά
- 1 κιλό λαβράκι ή τσιπούρα, ολόκληρα, καθαρισμένα και απολεπισμένα
- 1 κρεμμύδι
- 2 πατάτες
- 3 καρότα
- 2 κολοκύθια
- 2-3 στικς σέλερι
- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 ντομάτες, τριμμένες
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- χυμός 2 λεμονιών
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε 2 λίτρα βραστού νερού και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα, τα κολοκύθια, το σέλερι, τον μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνουν τα λαχανικά (20-25 λεπτά).
- Στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε στην άκρη, και προσθέτουμε το ψάρι στην κατσαρόλα.
- Βράζουμε το ψάρι για 20 λεπτά (μέχρι να μαγειρευτεί).
- Αφαιρούμε το ψάρι από την κατσαρόλα και περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι σε μια καθαρή κατσαρόλα.
- Είτε σερβίρουμε τα λαχανικά κομμένα και το ψάρι καθαρισμένο μέσα σε ζωμό με λίγο χυμό λεμονιού, είτε σερβίρουμε τη σούπα (ζωμό) χωριστά και τα λαχανικά και το καθαρισμένο ψάρι σε ένα πιάτο στο πλάι.
- Προαιρετικά προσθέτουμε λίγα μύδια ή/και γαρίδες στη σούπα 4-5 λεπτά πριν την απομακρύνουμε από τη φωτιά.