Skip to main content
Συστατικά
- 1 μεγάλο λαβράκι, ολόκληρο (1-1,2 κιλά) ή δύο μικρότερα (600-800γρ το καθένα), καθαρισμένα και απολεπισμένα
- 2 βολβοί μάραθου, κομμένοι σε φέτες
- 2 κ.σ. κάπαρη, ξεπλυμένη με νερό
- 2 κλωνάρια φρέσκου άνηθου
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- ελαιόλαδο
- 100ml λευκό κρασί
- θαλασσινό αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι μέσα και έξω. Γεμίζουμε το καθαρισμένο στομάχι με τις φέτες μάραθου, τις φέτες λεμονιού και την κάπαρη.
- Ρίχνουμε τον άνηθο και το ελαιόλαδο πάνω από το ψάρι.
- Τυλίγουμε το ψάρι με αλουμινόχαρτο, φτιάχνοντας ένα πακέτο, αφήνοντας ένα άνοιγμα. Μέσα από το άνοιγμα προσθέτουμε το κρασί στο πακέτο και διπλώνουμε τις άκρες να κλείσει σφιχτά.
- Ψήνουμε σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο (στους 200°C) για 40 λεπτά για το μεγάλο λαβράκι, ή για 30 λεπτά για τα μικρότερα ψάρια.