Λαβράκι με δενδρολίβανο και λεμόνι
Συστατικά
Για το ψάρι:
-
1 μεγάλο λαβράκι (1-1,2 κιλά) ολόκληρο ή 2 μικρότερα (600-800γρ. το καθένα), καθαρισμένα και απολεπισμένα
-
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
-
2 κλωνάρια δενδρολίβανου
-
4 φύλλα βασιλικού
-
ρίγανη
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι & πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
-
125 ml. ελαιόλαδο
-
60 ml. χυμός λεμονιού
-
1 πρέζα αλατιού
-
1 πρέζα πιπεριού
Εκτέλεση
-
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι μέσα και έξω και το τοποθετούμε σε λαδόκολλα πάνω σε ταψί.
-
Γεμίζουμε την κοιλιά του με τις φέτες λεμονιού, τα κλαδάκια δενδρολίβανου και τα φύλλα βασιλικού.
-
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
-
Διπλώνουμε τη λαδόκολλα για να σχηματίσουμε ένα δέμα και να σφραγίσουμε τα υγρά κατά το μαγείρεμα, και ψήνουμε στους 180οC για 45 λεπτά (30 λεπτά για τα μικρότερα ψάρια).
-
Αναμειγνύουμε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα μπολ και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Για το σερβίρισμα βγάζουμε το ψάρι από τη λαδόκολλα και ρίχνουμε το ντρέσινγκ από πάνω.