Λαβράκι με δενδρολίβανο και λεμόνι

Sea Bass with Rosemary and Lemon icons
Λαβράκι με δενδρολίβανο και λεμόνι

Συστατικά

Για το ψάρι:

  • 1 μεγάλο λαβράκι (1-1,2 κιλά) ολόκληρο ή 2 μικρότερα (600-800γρ. το καθένα), καθαρισμένα και απολεπισμένα

  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανου

  • 4 φύλλα βασιλικού

  • ρίγανη

  • ελαιόλαδο

  • αλάτι & πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:

  • 125 ml. ελαιόλαδο

  • 60 ml. χυμός λεμονιού

  • 1 πρέζα αλατιού

  • 1 πρέζα πιπεριού

 Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι μέσα και έξω και το τοποθετούμε σε λαδόκολλα πάνω σε ταψί.

  2. Γεμίζουμε την κοιλιά του με τις φέτες λεμονιού, τα κλαδάκια δενδρολίβανου και τα φύλλα βασιλικού.

  3. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.

  4. Διπλώνουμε τη λαδόκολλα για να σχηματίσουμε ένα δέμα και να σφραγίσουμε τα υγρά κατά το μαγείρεμα, και ψήνουμε στους 180οC για 45 λεπτά (30 λεπτά για τα μικρότερα ψάρια).

  5. Αναμειγνύουμε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα μπολ και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

  6. Για το σερβίρισμα βγάζουμε το ψάρι από τη λαδόκολλα και ρίχνουμε το ντρέσινγκ από πάνω.