BURGER ΛΑΒΡΑΚΙΟΥ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 μεγάλα φιλέτα τσιπούρας ή λαβρακιού (~500γρ)
- 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αφρός αλατιού
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 150 γρ. τριμμένο ψωμί
- ½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ελάχιστο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- ασπράδι από 1 αυγό
- 1 κ. γ. φρέσκο βούτυρο μαζί με 2 κ.γ. παρθένο ελαιόλαδο
- 4 κ. σ. μαγιονέζα light
- 1 αγγουράκι κομμένο σε λεπτές φλούδες
- 8 στρογγυλά ψωμάκια της αρεσκείας μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφαιρούμε το δέρμα από τα φιλέτα και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια.
- Τοποθετούμε σε ένα μπολ, με το ελαιόλαδο, το αλάτι, την πάπρικα, το τριμμένο ψωμί, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το πιπέρι και το ασπράδι αυγού. Ανακατεύουμε και σχηματίζουμε 8 μπιφτέκια.
- Καίμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε κάθε μπιφτέκι για 6’ περίπου σε κάθε πλευρά.
- Φρυγανίζουμε ελαφρώς τα ψωμάκια, στο τηγάνι που ψήσαμε τα μπιφτέκια φιλέτου.
- Απλώνουμε στη βάση του κάθε ψωμιού μικρή ποσότητα μαγιονέζας (μπορεί και να παραληφθεί, ανάλογα την όρεξη).
- Διπλώνουμε και ακουμπάμε σαν κορδέλες τις φέτες του αγγουριού κι αφήνουμε επάνω τα μπιφτέκια μας. Καπακώνουμε με το επάνω μέρος του ψωμιού.