Wrap λαβρακιού με αβοκάντο

σνακ λαβρακιού
Wrap λαβράκι σνακ γκουακαμόλε

Wrap λαβρακιού με αποδομημένο γκουακαμόλε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 4 μικρά φιλέτα λαβρακιού (~350γρ.)
  • 4 αραβικές πίτες
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 ματσάκι κόλιαντρο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 μέτρια ντομάτα
  • 1 λάιμ
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα light
  • 4 κ.σ. ψημένα κάσιους
  • 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ. τρίμμα φρυγανιάς
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε στο τρίμμα φρυγανιάς, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.
  2. Αλείφουμε τα φιλέτα με το ελαιόλαδο και πανάρουμε με το μίγμα της φρυγανιάς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 20’.
  3. Παράλληλα καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες.
  4. Κόβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα σε κυβάκια.
  5. Τρίβουμε και στύβουμε το λάιμ κι ανακατεύουμε το ξύσμα και το χυμό του μέσα στη μαγιονέζα.
  6. Σπάμε τα κάσιους και ψιλοκόβουμε τον κόλιαντρο.
  7. Για να φτιάξουμε τα wrap τοποθετούμε σε λωρίδα, στη μέση κάθε αραβικής πίτας, μίγμα μαγιονέζας και φέτες αβοκάντο, απλωμένες.
  8. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο κι ακουμπάμε το ψημένο φιλέτο.
  9. Επάνω στο φιλέτο ρίχνουμε επιπλέον κόλιαντρο και συνεχίζουμε με τα σπασμένα κάσιους, την ντομάτα και το κρεμμύδι.
  10. Διπλώνουμε τα πλαϊνά κι έπειτα τυλίγουμε σφιχτά.
  11. Κόβουμε διαγώνια στη μέση και σερβίρουμε.