Σπαγγέτι με Λαβράκι & Πέστο Εσπεριδοειδών

μακαρόνια με λαβράκι
sea bass spaghetti pesto sauce

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • Σπαγγέτι για 2 μερίδες

        Για το λαβράκι

  • 2 φιλέτα λαβρακιού (~200γρ.)
  • χυμός από 1 λάιμ και ½ πορτοκάλι
  • αφρός αλατιού
  • 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

       Για την pesto

  • 1 φλυτζάνι φύλλα δυόσμου
  • ½ φλυτζάνι κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • χυμός από ½ πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • ½ κ.γ. χοντρό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφαιρούμε το δέρμα των φιλέτων, τοποθετούμε σε ανοιχτό σκεύος και αλατίζουμε. Περιχύνουμε με τους χυμούς λάιμ και πορτοκάλι, φροντίζοντας να καλύπτονται τα φιλέτα από τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε για 25’ (μέχρι να ασπρίσουν).
  2. Τοποθετούμε τα υλικά της pesto σε ένα μούλτι και πολτοποιούμε.
  3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
  4. Σε τηγάνι ψήνουμε τα μαριναρισμένα φιλέτα στη μια κουταλιά ελαιόλαδου σε μέτρια φωτιά, 2’ από κάθε πλευρά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα πέστο.
  6. Σερβίρουμε στα πιάτα, τοποθετώντας το ψημένο φιλέτο από πάνω.