Power bowl με φιλέτο τσιπούρας

power bowl τσιπούρα
power bowl τσιπούρα φιλέτο λαχανικά

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 φιλέτα τσιπούρας* (~200γρ.)
  • 50 γρ. κινόα τρίχρωμη
  • 3 μέτριες γλυκοπατάτες σε τρία χρώματα
  • χυμός από 1 λάιμ
  • 2 χούφτες άκρες μπρόκολο
  • ½ ρόδι (σπόρια)
  • 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
  • 100 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 6 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • αλάτι
  • 100 ml teriyaki sauce
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις γλυκοπατάτες και κόβουμε σε κύβους 2 εκατοστών. Απλώνουμε σε μια λαμαρίνα φούρνου, αλατίζουμε, ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και το χυμό λάιμ. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190°C για 25’.
  2. Ξεσκεπάζουμε, τραβάμε τις γλυκοπατάτες στις άκρες της λαμαρίνας και τοποθετούμε τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω στο κέντρο της λαμαρίνας, αλείφοντάς τα με πινέλο με λίγη από την teriyaki sauce. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20’, χωρίς σκέπασμα.
  3. Παράλληλα ζεματάμε για λίγη ώρα το μπρόκολο σε βραστό νερό, κρατώντας το τραγανό.
  4. Χρησιμοποιώντας σουρωτήρι, ξεπλένουμε την κινόα σε τρεχούμενο νερό. Την τοποθετούμε με 2 μέρη νερό σε κατσαρολάκι και φέρνουμε σε σιγανό βρασμό. Μόλις απορροφήσει το νερό, κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5’ να φουσκώσει όμορφα. Αλατίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Σερβίρουμε σε 2 μπολ το σπανάκι και βάζουμε στην άκρη τους το μπρόκολο. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βαλσάμικο ξύδι. Δίπλα τοποθετούμε, το ρόδι, το φιλέτο τσιπούρας, τις γλυκοπατάτες και την κινόα.
  6. Απλώνουμε την υπόλοιπη teriyaki sauce επάνω στο φιλέτο μας, πασπαλίζουμε με τα φιλέ αμυγδάλου και απολαμβάνουμε.

*η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και με φιλέτο λαβρακιού αντί για φιλέτο τσιπούρας