ValueSeabass: Ελαφρώς μεταποιημένα προϊόντα προστιθέμενης αξίας από λαβράκι.

ValueSeabass
Συμμετοχή των ΙΚ στο ερευνητικό πρόγραμμα ValueSeabass: Ελαφρώς μεταποιημένα προϊόντα προστιθέμενης αξίας από λαβράκι. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020 Περιγραφή έργου: Αφορά την δημιουργία ελαφρώς μεταποιημένων προϊόντων προστιθέμενης αξίας από λαβράκι. Μέθοδοι όπως το μαρινάρισμα και συσκευασία χαμηλού οξυγόνου ή κενού, και ψύξη προσφέρουν τη δυνατότητα για (ι) δημιουργία νέων προϊόντων και (ιι) επίτευξη μεγάλου εμπορικού χρόνου ζωής. Το λαβράκι είναι δυνατό να μεταποιηθεί ήπια με μαρινάρισμα το οποίο μειώνει το pH και προσδίδει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα λόγω των φυσικών οργανικών οξέων και της παρουσίας διαφόρων μυρωδικών και μπαχαρικών στην μαρινάδα. Αυτά τα προϊόντα με την κατάλληλη συσκευασία και συντήρηση υπό ψύξη μπορούν να διακινηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συμμετείχαν: ΕΤΕΧΝΑΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ (ΚΕFISH) Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ιωάννης Σ. Μποζιάρης, Καθηγητής Π.Θ Το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των «Ειδικών Δράσεων: «ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ» - «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ» - «ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου:Τ6ΥΒΠ-00380).