ΓΕΥΣΤΙΚΗ & ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς / Βραβευμένη Γεύση

Δίνουμε γεύση στην κάθε μέρα με απολαυστικά ψάρια

Kefalonia Fisheries - International Taste and Qualitiy Institute / Superior Taste Award logo Michellin

Το λαβράκι των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς είναι η γαστρονομική εμπειρία του φιλέτου που λιώνει απολαυστικά στο στόμα, αφήνοντας μια βελούδινη, απαλή επίγευση.  Είναι η εμπειρία του να δοκιμάζεις τις αυθεντικές γεύσεις της Κεφαλονιάς, όπου κι αν βρίσκεσαι. Δικαίως λοιπόν του απονεμήθηκε το 2019 βραβείο τριών χρυσών αστεριών «Εξαιρετικής Γεύσης» από πάνελ διακεκριμένων σεφ του International Taste Institute, του «οδηγού Michelin για τρόφιμα».

Kefalonia Fisheries - Delicious Seafood recipies

Επιπλέον, το διαθρεπτικό προφίλ των προϊόντων Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς τα καθιστά υπερτροφές της σύγχρονης εποχής. Πηγή ενός δυνατού συνδυασμού πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, σημαντικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων, και κυρίως ζωτικής σημασίας ω3 λιπαρών οξέων, τα ψάρια μας έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν σημαντικά την υγεία και ανάπτυξη των ανθρώπων κάθε ηλικίας.

Η κατανάλωση τσιπούρας και λαβρακιού ιχθυοκαλλιέργειας δύο φορές την εβδομάδα, ως πλούσια πηγή πολυακόρεστων ωμέγα 3 λιπαρών οξέων (EPA, DHA), και στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας της καρδιάς, στη διατήρηση φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης και στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων τριγλυκεριδίων και LDL χοληστερόλης στο αίμα. 

Πηγή: EFSA Journal 2010;8(10):1796

 

Θρεπτική αξία ανά 100γρ. φιλέτου ψαριού (μέσες ετήσιες τιμές)

  Τσιπούρα Λαβράκι
Πρωτεΐνη       20.4      21.2
Λιπαρά        5.7       4.4
    εκ των οποίων κορεσμένα        1.3       1.1
    εκ των οποίων πολυακόρεστα        1.9       1.5
           ω-3 λιπαρά οξέα        1.2       1.0
                 EPA & DHA        0.8       0.7
           ω-6 λιπαρά οξέα        0.7       0.5
Υδατάνθρακες        0.2       0.2
Ενέργεια (Kcal/100γρ. φιλέτου)       133      125