ΓΕΥΣΤΙΚΗ & ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς / Βραβευμένη Γεύση

Δίνουμε γεύση στην κάθε μέρα με απολαυστικά ψάρια

Kefalonia Fisheries - International Taste and Qualitiy Institute / Superior Taste Award logo Michellin

 

«Ένα νόστιμο λαβράκι με υπέροχη ζουμερή γεύση. Εξαιρετική σφιχτή λευκή σάρκα είναι εκπληκτικό.»

«Φυσικό, αυθεντικό ψάρι. Αυτή η τσιπούρα έχει το τέλειο μέγεθος.”

Είναι κάποια από τα σχόλια των κριτών που απένειμαν το «Βραβείο Ανώτερης Γεύσης», στο Λαβράκι και την Τσιπούρα των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς με τη μέγιστη διάκριση των τριών χρυσών αστεριών.

Η σημαντική αυτή διάκριση, για τρίτη συνεχόμενη τριετία για το Λαβράκι και πρώτη για την τσιπούρα των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς που εστάλη για πρώτη φορά, προερχόμενη από ένα πάνελ διεθνώς αναγνωρισμένων και βραβευμένων Ευρωπαίων σεφ, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την απόλυτη δέσμευση της εταιρίας στη διάθεση προϊόντων υψηλής γεύσης και ποιότητας στις διεθνείς αγορές, με την εγγύηση της υπεύθυνης και πιστοποιημένης παραγωγής σύμφωνα με πρότυπα βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας.

Kefalonia Fisheries - Delicious Seafood recipies

Επιπλέον, το διαθρεπτικό προφίλ των προϊόντων Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς τα καθιστά υπερτροφές της σύγχρονης εποχής. Πηγή ενός δυνατού συνδυασμού πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, σημαντικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων, και κυρίως ζωτικής σημασίας ω3 λιπαρών οξέων, τα ψάρια μας έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν σημαντικά την υγεία και ανάπτυξη των ανθρώπων κάθε ηλικίας.

Η κατανάλωση τσιπούρας και λαβρακιού ιχθυοκαλλιέργειας δύο φορές την εβδομάδα, ως πλούσια πηγή πολυακόρεστων ωμέγα 3 λιπαρών οξέων (EPA, DHA), και στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας της καρδιάς, στη διατήρηση φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης και στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων τριγλυκεριδίων και LDL χοληστερόλης στο αίμα. 

Πηγή: EFSA Journal 2010;8(10):1796

 

Θρεπτική αξία ανά 100γρ. φιλέτου ψαριού (μέσες ετήσιες τιμές)

  Τσιπούρα Λαβράκι
Πρωτεΐνη       20.4      21.2
Λιπαρά        5.7       4.4
    εκ των οποίων κορεσμένα        1.3       1.1
    εκ των οποίων πολυακόρεστα        1.9       1.5
           ω-3 λιπαρά οξέα        1.2       1.0
                 EPA & DHA        0.8       0.7
           ω-6 λιπαρά οξέα        0.7       0.5
Υδατάνθρακες        0.2       0.2
Ενέργεια (Kcal/100γρ. φιλέτου)       133      125