ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΑΒΡΑΚΙ

λιβανέζικη συνταγή
Λιβανέζικη συνταγή λαβράκι τσαντίλα

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 λαβράκι (~800γρ.), καθαρισμένο
  • 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κλαδάκι σέλερι κομμένο σε κομμάτια
  • 1 χούφτα καρύδια σπασμένα
  • 1 χούφτα κουκουνάρι ελαφρά καβουρντισμένο
  • 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 χούφτες ψιλοκομμένο κόλιαντρο
  • 8 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι & πιπέρι

*πολλαπλασιάζουμε την ποσότητα της συνταγής αναλόγως, διαλέγουμε ταψί κατάλληλου μεγέθους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά το ψάρι και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  2. Απλώνουμε τα λαχανικά- πατάτες, καρότο, κρεμμύδι, σέλερι και μια χούφτα κόλιαντρο- σε ταψί.
  3. Περιχύνουμε με το μισό λεμόνι, το μισό ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 25’.
  5. Εντωμεταξύ χαράζουμε το ψάρι ελαφρά σε κάθε μεριά και περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ακουμπάμε επάνω σε ένα κομμάτι βρεγμένη τσαντίλα.
  6. Ανακατεύουμε τα καρύδια με το κουκουνάρι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και γεμίζουμε την κοιλιά του ψαριού. Πασπαλίζουμε τον υπόλοιπο κόλιαντρο επάνω στο ψάρι και δένουμε την τσαντίλα.
  7. Μόλις περάσουν τα 25’ ψησίματος των λαχανικών, ξεσκεπάζουμε το ταψί και τοποθετούμε το τυλιγμένο ψάρι διαγώνια ανάμεσα στα λαχανικά.
  8. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 25’.
  9. Σερβίρουμε ζεστό.