BURGER ΛΑΒΡΑΚΙΟΥ

μπέργκερ λαβράκι
BURGER λαρβακιου

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 4 μεγάλα φιλέτα τσιπούρας ή λαβρακιού (~500γρ)
  • 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αφρός αλατιού
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 150 γρ. τριμμένο ψωμί
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ελάχιστο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ασπράδι από 1 αυγό
  • 1 κ. γ. φρέσκο βούτυρο μαζί με 2 κ.γ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 κ. σ. μαγιονέζα light
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε λεπτές φλούδες
  • 8 στρογγυλά ψωμάκια της αρεσκείας μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφαιρούμε το δέρμα από τα φιλέτα και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια.
  2. Τοποθετούμε σε ένα μπολ, με το ελαιόλαδο, το αλάτι, την πάπρικα, το τριμμένο ψωμί, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το πιπέρι και το ασπράδι αυγού. Ανακατεύουμε και σχηματίζουμε 8 μπιφτέκια.
  3. Καίμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο.
  4. Ψήνουμε κάθε μπιφτέκι για 6’ περίπου σε κάθε πλευρά.
  5. Φρυγανίζουμε ελαφρώς τα ψωμάκια, στο τηγάνι που ψήσαμε τα μπιφτέκια φιλέτου.
  6. Απλώνουμε στη βάση του κάθε ψωμιού μικρή ποσότητα μαγιονέζας (μπορεί και να παραληφθεί, ανάλογα την όρεξη).
  7. Διπλώνουμε και ακουμπάμε σαν κορδέλες τις φέτες του αγγουριού κι αφήνουμε επάνω τα μπιφτέκια μας. Καπακώνουμε με το επάνω μέρος του ψωμιού.