Λαβράκι με μάραθο, λεμόνι και κάπαρη

Sea Bass with Fennel, Lemon and Capers Icons
Λαβράκι με μάραθο, λεμόνι και κάπαρη

Συστατικά

  • 1 μεγάλο λαβράκι, ολόκληρο (1-1,2 κιλά) ή δύο μικρότερα (600-800γρ το καθένα), καθαρισμένα και απολεπισμένα
  • 2 βολβοί μάραθου, κομμένοι σε φέτες
  • 2 κ.σ. κάπαρη, ξεπλυμένη με νερό
  • 2 κλωνάρια φρέσκου άνηθου
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • 100ml λευκό κρασί
  • θαλασσινό αλάτι
  • πιπέρι

 
Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι μέσα και έξω.  Γεμίζουμε το καθαρισμένο στομάχι με τις φέτες μάραθου, τις φέτες λεμονιού και την κάπαρη.
  2. Ρίχνουμε τον άνηθο και το ελαιόλαδο πάνω από το ψάρι.
  3. Τυλίγουμε το ψάρι με αλουμινόχαρτο, φτιάχνοντας ένα πακέτο, αφήνοντας ένα άνοιγμα. Μέσα από το άνοιγμα προσθέτουμε το κρασί στο πακέτο και διπλώνουμε τις άκρες να κλείσει σφιχτά.
  4. Ψήνουμε σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο (στους 200°C) για 40 λεπτά για το μεγάλο λαβράκι, ή για 30 λεπτά για τα μικρότερα ψάρια.